Blazersklas

Muziekvereniging St. Jan en basisschool Laetare hebben aan het eind van het eerste decennium van de 21e eeuw de handen ineengeslagen. Samen hebben ze vanaf 2012 de eerste blazersklas opgericht en in 2013 volgde zelfs al de tweede blazersklas. Sint Jan heeft samen met externe investeerders, waaronder Yamaha Musical Instruments, Brugman Muziek, Rabobank Graafschap-Midden en het Prins Bernard Cultuurfonds voor maar liefst ruim € 50.000 aan nieuwe instrumenten worden aangeschaft. Deze instrumenten zijn speciaal aangeschaft voor Laetare basisschool.

 

 

De groepen 6 en 7 krijgen op woensdagochtend in het Kelrehuus muziekles van geschoolde docenten. Deze docenten zijn door St. Jan aangesteld en zij helpen samen met vrijwilligers de kinderen op weg om het instrument onder de knie te krijgen. Boris Jansen en Henk Vruggink zijn als dirigenten verbonden aan Sint Jan en zwaaien de muzikale scepter over de blazersklassen.

Vanaf het moment dat Laetare en St. Jan de blazersklassen in het leven hebben geroepen is er al de nodige media aandacht geweest. RTL4, De Telegraaf, QMusic, 3FM, Radio 538, Omroep Gelderland, NOS Jeugd Jeurnaal en natuurlijk de Gelderlander hebben er allemaal al over gepubliceerd.

Eén van de hoogtepunten van de blazersklas is dat zij Nederland mochten vertegenwoordigen op het prestigieuze muziekfestival Flicorno d'Oro in het Italiaanse Riva del Garda.