Dyon Jansen

Dyon is muzikaal verantwoordelijk voor het LEGO-orkest. LEGO staat voor 'Leerlingen En Gevorderden Orkest', het opstap orkest van St. Jan.

Dyon is op 15 januari 1992 geboren in Didam. Als echte 'Geurts-telg' liggen zijn roots in Kilder. Na op zeer jonge leeftijd al de nodige drumlessen te hebben gehad, wordt Dyon op 6 jarige leeftijd lid van Muziekvereniging St. Jan Kilder als slagwerker bij de malletband.
Al heel snel leek Dyon een uitzonderlijk muzikaal talent te zijn. Zo haalt hij binnen mum van tijd zijn A t/m D diploma's in concert slagwerk aan de muziekschool te Zevenaar bij docent Peter Wolterinck.

In zijn puberteit ontwikkelde hij een liefde voor het zware koper en dan met name de bastrombone. Ook hierin behaalde hij zeer vlot zijn A t/m D diploma's aan de Muziekschool Oost-Gelderland te Doetinchem bij docent Gerrit Klein-Hulze.

Dyon wilde verder in de muziek en zo ging hij studeren aan diverse conservatoria in Nederland. Eerst aan het ArtEz conservatorium in Arnhem en Zwolle, daarna gaat hij bijna dagelijks met de trein naar Groningen om zijn diploma uitvoerend musicus te behalen aan het Prins Claus Conservatorium.